Griekse salade

Tomaten snijden we in plakken, paprika's in dunne reepjes, komkommers rasp je grof of snijd ze in plakken. Alles mengen we met mayonaise of…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g tomaten
300 g verse paprika
1 sla komkommer
100 g mayonaise of 2 witte yoghurts
5 eetlepels olie
zout
citroensap
Kookinstructies
We snijden de tomaten in stukjes, de paprika's in dunne reepjes en de komkommers raspen we fijn of snijden we in plakken.
Alles mengen we goed door elkaar met mayonaise of een dressing van olie en yoghurt en voegen we zout naar smaak toe.
De salade serveren we met wit brood goed gekoeld als een op zichzelf staande meesterlijke maaltijdvariant.
Wat u nog niet wist over dit recept Griekse salade
Griekse salade is een verfrissend gerecht vol smaak en kleuren. Traditioneel bestaat het uit in blokjes gesneden tomaten, komkommers, rode ui, olijven en feta kaas, wat het zijn kenmerkende smaak geeft. Voor de smaakmaker worden olijfolie, oregano en citroensap gebruikt. Deze salade wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij lokale gerechten, maar kan ook een lichte hoofdschotel zijn. Door zijn eenvoudige samenstelling is het niet alleen gezond, maar ook snel te bereiden en ideaal voor zomerse dagen.