Linzensalade met ham en kaas

Linzensalade met ham en kaas
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We koken de linzen met laurierblad, daarna gieten we het water af en laten we het afkoelen. We snijden alle ingrediënten en voegen ze toe aan de linzen. We zouten en peper naar smaak.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

gekookte linzen
geconserveerde paprika
augurken
uien
Gouda kaas
ham
zout en peper
een beetje augurkenvocht
citroen
suiker
(Hoeveelheid ingrediënten naar behoefte.)

Kookinstructies

Kook de linzen met laurierblad, giet vervolgens het water af en laat het afkoelen. Snijd alle ingrediënten en meng ze door de linzen. Breng op smaak met zout, peper, citroen, suiker en augurkenvocht. Serveer met brood, bij voorkeur huisgemaakt.

Wat u nog niet wist over dit recept Linzensalade met ham en kaas

Linzensalade met ham en kaas is een smakelijk en voedzaam gerecht, ideaal voor een snelle lunch of diner. De basis is gekookte linzen, die rijk zijn aan eiwitten en vezels. Daar worden hoogwaardige ham en kaas aan toegevoegd, die de salade een heerlijke smaak en romige textuur geven. De salade kan worden verrijkt met verse groenten, zoals tomaten of komkommers, en op smaak worden gebracht met olijfolie en kruiden. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook zeer vullend en vol voedingsstoffen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (30 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Salade
Tag: Groenten, koken, eenvoudig, gewone dag, diner, eenvoudig, winterrecepten, salades, komkommers, citrus, peulvruchten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Linzensalade met ham en kaas.

Reactie toevoegen