Salade van gekookte grutten

Salade van gekookte grutten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Deze onconventionele salade, gebaseerd op gekookte gerstkorrels, zal je zeker verbazen met zijn harmonieuze smaak. De korrels combineren we met verse groenten en…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

200 g gerstewortels
1 saladekomkommer
1-2 gekleurde paprika's (of het kan ook ingemaakt zijn)
2 tomaten
1 kropsla
2 eieren
cress naar smaak
zout
gemalen peper

Dressing
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wijnazijn
1 zure room
1 teentje knoflook
1 theelepel honing
zout
gemalen peper

Kookinstructies

Granen goed afspoelen onder water, laten uitlekken en schoon water toevoegen, waar ze minstens 60 minuten moeten weken. Daarna koken we ze met een beetje zout totdat ze zacht zijn.

Koken we de eieren hard, laten ze afkoelen en snijden ze vervolgens in vieren. We zetten ze apart.

Gekookte granen laten we uitlekken, spoelen ze af met koud water om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken, en laten ze daarna afkoelen.

Groenten goed schoonwassen en voorbereiden. Peppers ontdoen van zaden. In een kom doen we de komkommer in kleine blokjes, de paprika's in reepjes, de tomaten in partjes, de gescheurde sla en cresson.

Alle ingrediënten voor de dressing goed mengen met een garde, zodat de smaken zich vermengen, daarna zure room er doorheen roeren en voorzichtig mengen. Mengsel in de salade gieten.

Gieten we de dressing over de salade en alles goed door elkaar mengen, tenslotte de in stukjes gesneden eieren toevoegen.

Wat u nog niet wist over dit recept Salade van gekookte grutten

Salade van gekookte granen is een smakelijk en voedzaam gerecht, ideaal voor liefhebbers van gezond eten. De belangrijkste ingrediënten zijn gekookte granen, die rijk zijn aan vezels en eiwitten. De salade kan worden verrijkt met verse groenten, zoals tomaten, komkommers of paprika, en op smaak worden gebracht met olijfolie, citroensap en kruiden. Dit gerecht is een geweldige keuze, zowel als lichte lunch als bijgerecht bij vlees. Bovendien is het eenvoudig te bereiden en kan het zowel warm als koud worden geserveerd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (29 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Salade
Tag: Groenten, tomaten, koken, eenvoudig, gewone dag, diner, eenvoudig, voor beginners, groente, winterrecepten, salades, komkommers, kruiden

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Salade van gekookte grutten.

Reactie toevoegen