Bruschetta met tomaten

Bruschetta is een traditioneel Italiaans voorgerecht dat al eeuwen populair is. Geroosterd brood wordt geserveerd met een tomatenmengsel op smaak gebracht met knoflook.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 cocktailtomaten
3 blaadjes basilicum
snufje zeezout
snufje gemalen peper
1 teentje knoflook
2 druppels olijfolie (of 1 spuitje)
parmezaan
baguettes
Kookinstructies
Snijd de tomaten in kleine stukjes.
Meng de gehakte basilicum door de tomaten, voeg zout en peper toe, voeg de geperste knoflook, olie toe en meng alles goed.
Laat het afkoelen.
Rooster de plakjes baguette onder de grill tot ze een lichtgouden kleur krijgen.
Leg de tomatenmix erop, strooi er Parmezaanse kaas over en garneer met verse basilicum.
Wat u nog niet wist over dit recept Bruschetta met tomaten
Bruschetta met tomaten is een populair Italiaans voorgerecht, dat wordt bereid van vers brood, meestal ciabatta of baguette, geroosterd op de grill of in de oven. Op het oppervlak wordt een mengsel van in blokjes gesneden rijpe tomaten, verse basilicum, olijfolie, knoflook en zout aangebracht. Deze eenvoudige combinatie van ingrediënten creëert een verfrissend en smakelijk gerecht, ideaal als lichte snack of voorgerecht op een zomers feestje. Bruschetta is populair, niet alleen om zijn smaak, maar ook om de snelheid en eenvoud van de bereiding.