Broccoli en bloemkool gebakken in zure room

Kook de gesneden rozen van bloemkool en broccoli in water met zout of kruiden tot ze zacht zijn, wat ongeveer 5-7 minuten duurt, en laat ze daarna uitlekken. In een diepe...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 broccoli
1 kleine bloemkool (of 1/2 grote)
2 bekers (ongeveer 300ml) zure room
1/2 beker (ongeveer 100ml) kookroom
2 eetlepels patentbloem
1 eetlepel sinaasappelmosterd
1 eetlepel gemalen peper van vijf kleuren
100 g Parmezaanse kaas
zout
Kookinstructies
Kook de gesplitste rozen bloemkool en broccoli in gezouten of gekruide water tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 5-7 minuten, en laat ze daarna uitlekken.
Meng in een grote pan alle overige ingrediënten en verwarm ze op laag vuur voorzichtig, zodat ze goed mengen.
Voeg de uitgelekte bloemkool en broccoli toe aan het mengsel, meng voorzichtig door elkaar en doe het in een ovenschaal. Je kunt nog wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen strooien.
Plaats in de voorverwarmde oven, je kunt ook de grill gebruiken. Bak tot de bovenkant goudbruin is.
Wat u nog niet wist over dit recept Broccoli en bloemkool gebakken in zure room
Broccoli en bloemkool gratin in zure room is een heerlijk en voedzaam gerecht dat niet alleen de liefhebbers van groenten zal verblijden. Dit recept combineert de fijne smaak van broccoli en bloemkool, die zorgvuldig zijn gekookt, en vervolgens worden gemengd met zure room, waardoor een romige en smakelijke saus ontstaat. Na het gratineren met ei en kaas krijgt het gerecht een gouden korst. Het is ideaal als bijgerecht bij vlees of als een zelfstandige maaltijd voor vegetariërs. De uitstekende combinatie van smaken en gezonde ingrediënten maakt deze lekkernij een populaire keuze op elke tafel.