Huisgemaakte mueslirepen
Bij een gematigd vuur en onder voortdurend roeren smelten we de honing met de boter. Daar voegen we geleidelijk de suiker aan toe. Dit doen we ongeveer 5 minuten. Vervolgens verhogen we de temperatuur een beetje, zodat het mengsel iets karameliseert. Nu voegen we de vlokken en de rest van de voorbereide ingrediënten toe, zoals gehakte noten, gedroogd fruit, enz. naar smaak.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
350 g havermoutvlokken
250 g gedroogd fruit of noten
140 g honing
250 g ruwe suiker
175 g boter
Kookinstructies
Meng alles goed door elkaar, aby se vše dobře spojilo. Tak vložíme na plech nebo pekáč vyložený pečicím papírem. Použijeme suchou, nahřátou lžíci na upěchování hmoty, aby výška byla kolem 1 cm.
Pečeme v troubě na 180 °C po dobu asi 15 minut, dokud okraje nezhnědnou. Poté, co vyndáme, sejmeme z papíru plechu a dáme na hodinu nejlépe do mrazáku, když není místo, tak do lednice, aby se tyčinky lépe krájely.
Nakrájené pak můžeme hned podávat.
Wat u nog niet wist over dit recept Huisgemaakte mueslirepen
Zelfgemaakte mueslirepen zijn een geweldige en gezonde snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze combineren havermout, gedroogd fruit, noten en honing, wat resulteert in een heerlijke en voedzame traktatie. De repen zijn ideaal voor energie onderweg, naar school of op kantoor. Bovendien kun je ze aanpassen aan je eigen smaak door je favoriete ingrediënten toe te voegen. Ze zijn rijk aan vezels en gezonde vetten, wat ze een geweldige keuze maakt voor een snelle energiebron.