Bouillon van rundvleesstaart

Bouillon van rundvleesstaart
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 430 minuten
Porties: 7

Rundvleesstaart snijden we in stukken en wassen en drogen grondig. Vervolgens bakken we de rundvleesstaart en de groenten in een brede pan met twee eetlepels…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kg rundvlees schenkel
1 grote ui
1 grote wortel
1 grote peterselie
1/4 knolselderij
6 peperkorrels
5 pimentkorrels
3 laurierblaadjes
4 takjes peterselie
zout
olijfolie

Kookinstructies

We snijden het rundvleesstaart in afzonderlijke stukken en wassen en drogen het grondig.

In een grote pan bakken we de rundvleesstaart en groenten in twee theelepels olijfolie. Op deze manier verminderen we gedeeltelijk de hoeveelheid gestolde eiwitten en verkrijgen we een hoogwaardige bouillon met een mooie gouden kleur.

We halveren de ui en roosteren deze samen met de schil totdat deze een donkerbruine kleur krijgt.

We doen alles over in een grotere pan en voegen 5 hele pimentbessen, 6 peperbollen, 3 laurierblaadjes, 2 theelepels zout en 3 takjes peterselie toe.

We gieten ongeveer 4 liter koud water in de pan en laten het langzaam koken op een laag vuur, waarbij we het minimum aan eiwitneerslag die zich aan de oppervlakte vormt, afscheppen. We laten de bouillon zachtjes borrelen en roeren niet. We koken geduldig zonder deksel gedurende ongeveer 7 uur.

Dan halen we de bouillon van het vuur, verwijderen het merendeel van het vet en nemen voorzichtig de inhoud eruit. We zeven het door een zeef en doek in een andere pan en brengen het opnieuw aan de kook.

Van de gekookte staart scheiden we voorzichtig de smakelijke stukjes vlees, snijden ze kruiselings en voegen ze toe aan de soep.

We voegen zout, een stuk fijngehakte gekookte wortel toe en serveren met zelfgemaakte noedels die in dunne plakjes zijn gesneden, die we apart koken en voor het serveren met hete bouillon overgieten.

We bestrooien met fijngehakte peterselie.

Wat u nog niet wist over dit recept Bouillon van rundvleesstaart

Runderstaartbouillon is een traditionele Tsjechische delicatesse die zich kenmerkt door zijn rijke smaak en intense aroma. De runderenstaart, dus een deel van het rundvlees, wordt langzaam gekookt samen met aromatische groenten, kruiden en specerijen. Deze bouillon is ideaal als basis voor soepen of wordt op zichzelf geserveerd, vaak met huisgemaakt brood. Hij is populair vanwege zijn voedingswaarde en zijn vermogen om je op koude dagen warm te houden. Runderstaartbouillon wordt ook beschouwd als een heerlijke en gezonde keuze voor gerechten die elke liefhebber van de Tsjechische keuken zullen plezieren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (51 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: Groenten, rundvlees, frituren, koken, lunch, vakantie / zondag, zout, tsjechisch, soepen, veeleisend, veeleisend, kruiden, feesten en vieringen, rundvlees

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bouillon van rundvleesstaart.

Reactie toevoegen