Boter - kaneelbroodjes met behulp van een keukenmachine

Het dessert doet een beetje denken aan onze Tsjechische buchtičky met šodó. De slakken zijn zacht, zoet en geuren naar de specerij die is gebruikt. Tegelijkertijd zijn ze…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Starterpapje
80 g melk
80 g water
30 g bloem
Deeg
90 g boter (of half met Hera)
170 g melk
2 eieren
10 g droge gist (of 22 g verse)
500 g bloem
30 g droge melk
1/2-1 theelepel zout
Vulling
250 g suiker
2 theelepels gemalen kaneel
1 theelepel gemalen kardemom
1 theelepel gemalen kruidnagel
150 g boter
Saus
120 g poedersuiker
60 g verse kaas (Lučina, Philadelphia)
60 g boter
1/2 theelepel vanille-extract
20 g melk
1 eetlepel citroensap
Verder
bloem en vet voor het voorbereiden van de vorm
Kookinstructies
We bereiden de ingrediënten voor de startpasta zo voor dat we ze 3 minuten koken op 80 °C bij snelheid 3. Daarna laten we het ongeveer 10 minuten rusten en afkoelen.
We doen de melk, de eieren, de boter en de gist in de mixer en mixen 20 seconden op snelheid 4. Vervolgens voegen we de overige ingrediënten voor het deeg toe en laten we het 3-4 minuten kneden op het programma Deeg. Het deeg moet soepel, glad en een beetje plakkerig zijn. Indien nodig voegen we een of twee eetlepels bloem toe. We laten het ongeveer 45 minuten rijzen in een kom. Het deeg kan ook de avond van tevoren worden bereid en in de koelkast (of op het balkon) worden gelaten om 's ochtends vers gebakken te worden.
Ondertussen bereiden we de vulling voor door alle ingrediënten in de mixer te doen en 30 seconden op snelheid 4 tot een fijne pasta te verwerken.
We leggen het gerezen deeg op een met olie besmeerd werkblad. We rollen het voorzichtig uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik en 50 × 30 cm groot. Vervolgens bestrijken we het met de voorbereide pasta en rollen we het vanaf de lange kant op tot een rol. Van deze rol snijden we afzonderlijke stukjes af (het beste kan met ongeparfumeerde tandzijde) en plaatsen we ze op een met vet en bloem ingevette bakplaat. We laten ruimte tussen de stukjes, omdat ze flink rijzen. We laten ze rijzen totdat het volume van de rollen verdubbeld is.
We bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 20 minuten.
We bereiden de saus door alle benodigde ingrediënten op hoge snelheid 30 seconden te mengen. Afhankelijk van het soort kaas hoeft de consistentie niet helemaal fijn te zijn, maar dat doet niets af aan de smaak.
We serveren warm, overgoten met vanillesaus.
Wat u nog niet wist over dit recept Boter - kaneelbroodjes met behulp van een keukenmachine
Boter-kaneel slakken zijn heerlijke gebakjes waar je van zult houden. Het deeg is luchtig en geurend, dankzij de boter en kaneel die het een onweerstaanbare smaak geven. Bij het bereiden helpt een keukenmachine, die het mengen en kneden van het deeg vergemakkelijkt. Na het bakken smelten de slakken eenvoudig op de tong en zijn ze ideaal bij de afternoon koffie of thee. Bereid deze lekkernij voor en geniet van de zoete ervaring met familie en vrienden!