Bloemkoolburgers

Als je op zoek bent naar een idee voor een snelle en smakelijke vegetarische lunch die je in minder dan een uur kunt bereiden, probeer dan het volgende recept voor goudbruin gebakken…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
700 g bloemkool (zonder stronk)
4 broodjes (170 g)
200 ml melk
2 eieren
2-3 eetlepels bloem
zout
peper
peterseliewortel
olie om in te bakken
Kookinstructies
Bloemkool verdelen we in kleine stukjes en koken ze in gezouten water. Zodra hij klaar is, leggen we hem in een vergiet zodat hij goed kan uitlekken en afkoelen.
Bloemkool hakken we eerst fijn en doen we in een kom. De broodjes snijden we in kleine blokjes en weeken ze in melk. Als de broodjes de melk hebben opgenomen, voegen we ze bij de bloemkool. Vervolgens voegen we eieren, bloem, zout, peper en fijngesneden peterselie toe.
We vormen kleine schijfjes en bakken ze in olie in de pan aan beide kanten goudbruin.
Wat u nog niet wist over dit recept Bloemkoolburgers
Verfrissende en gezonde bloemkoolburgers zijn een geweldige vervanging voor klassieke vleesgerechten. Ze worden gemaakt van fijngesneden gekookte bloemkool, die gemengd wordt met een ei, paneermeel en favoriete specerijen. Deze burgers zijn heerlijk zowel op zichzelf als geserveerd met sauzen of salades. Hun bereiding is snel en eenvoudig, wat ze ideaal maakt voor een smakelijke lunch of diner. Bovendien zijn ze een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen en het hele gezin blij te maken.