Vlaamse knoedels met bryndza

Op Slovensko zijn halušky met brynza erg populair. Dat betekent echter niet dat we ze niet ook bij ons in Tsjechië kunnen maken. Halušky met brynza zijn eenvoudig en...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
800 g rauwe aardappelen
250 g bloem
1 ei
250 g bryndza
250 g zure room
150 g gerookt spek
1 bosje krulpeterselie
zout
Kookinstructies
Rauw geraspte aardappelen raspen we fijn en mengen ze met meel, een ei en zout.
Het deeg moet een gemiddelde dikte hebben (mag niet vloeibaar zijn), zodat het gemakkelijk door een zeef voor gnocchi te duwen is.
De gnocchi plaatsen we in kokend gezouten water en roeren ze af en toe voorzichtig. Zodra ze boven komen drijven, zijn ze klaar. We gieten ze onmiddellijk af en mengen ze met zure room en verkruimelde bryndza.
Spek snijden we in kleine blokjes en bakken het in een pan goudbruin. We serveren de gnocchi met een topping van spek en gehakte krulpeterselie.
Wat u nog niet wist over dit recept Vlaamse knoedels met bryndza
Halušky met brynza zijn een traditioneel Slowaaks gerecht dat de harten van veel gastronomieliefhebbers heeft veroveren. Dit lekkernij bestaat uit zachte aardappelgnocchi, genaamd halušky, die worden geserveerd met brynza - een zoute schapenkaas. Het gerecht wordt vaak aangevuld met spek of ui, wat het een uitstekende smaak geeft. Halušky met brynza zijn een typisch onderdeel van de Slowaakse keuken en een ideaal gerecht voor degenen die de authentieke smaak van Slowakije willen proeven.