Bloemkoolburgers met kaas

Als we moe zijn van gefrituurde bloemkool of bloemkoolmoes, komen de bloemkoolkoekjes in beeld. De reden is dat we door verschillende kruiden of kaas toe te voegen kunnen…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g bloemkool
2 eetlepels gewone bloem
5 eetlepels paneermeel
2 lente-uitjes
2 theelepels cajun-kruidenmix
2 eieren
plantaardige olie
zout
gemalen peper
95 g Jadel kaas
Kookinstructies
Bloemkool verdelen we in roosjes en koken in gezouten water gedurende ongeveer 8 minuten, tot ze zacht zijn, en giet dan af. De roosjes van de bloemkool kunnen we vervolgens met een vork pureren. Als je een gladdere consistentie verkiest, kun je een keukenmachine gebruiken. Breng op smaak met een beetje peper.
Voeg de eieren, de gesneden lente-ui en de geraspte kaas toe aan het mengsel. Kruid met cajun-kruidenmix en meng goed door. Indien nodig kun je nog een beetje zout toevoegen.
Voeg de bloem toe, meng deze tot je een samenhangend mengsel krijgt, waaruit we schijven kunnen vormen. Deze worden vervolgens gepaneerd in paneermeel en gebakken in een dikke laag olie, gedurende ongeveer 5 minuten aan elke kant.
Serveer met aardappelpuree, een stukje boter en bestrooid met gehakte lente-ui.
Wat u nog niet wist over dit recept Bloemkoolburgers met kaas
Bloemkoolburgers met kaas zijn een heerlijke en gezonde maaltijd die het hele gezin zal aanspreken. Dit gerecht combineert zachtgekookte bloemkool met gesmolten of geraspte kaas, waardoor de burgers een luchtige textuur en rijke smaak krijgen. De burgers worden meestal gepaneerd met broodkruimels en vervolgens gebakken of gebakken, wat een goudbruin korstje creëert. Je kunt ze serveren met een frisse salade of saus, en ze zijn een geweldige keuze voor vegetariërs en iedereen die iets nieuws en lekkers wil proberen.