Appelstrudel met dronken rozijnen

Eerst weken we de gestoofde rozijnen in rum. We snijden de broodjes in halve cirkels en doen ze in een kom. Vervolgens gieten we melk eroverheen en strooien we er een beetje vanillesuiker over.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 broodjes
1 dcl melk
2 zakjes vanillesuiker
1 theelepel kaneel
120 g zachte kwark
1 eetlepel poedersuiker
1/4 limoen
3 eetlepels rum
80 g rozijnen
20 g boter
kokos voor het bestuiven
2 grote appels
1 ei
Kookinstructies
Gedroogde rozijnen marineren we in rum. We snijden de broodjes in halve maantjes en doen ze in een kom. We besprenkelen ze met melk en strooien er vanillesuiker overheen. De broodjes moeten zacht blijven, niet doorweekt. In een tweede kom mengen we de kwark met de eieren, persen er limoen in uit en voegen poedersuiker en vanillesuiker toe.
Geschild appel snijden we of raspen, strooien er kaneel en een beetje vanillesuiker over en voegen dan de rum met rozijnen toe. We mengen alle ingrediënten goed door elkaar. We vetten de vormen van 12,5 cm in met boter en bestuiven ze met kokos. Op de bodem van de vormpjes leggen we stukjes broodjes, daarbovenop kwark en tot slot voegen we de appels met in rum gemarineerde rozijnen toe.
We bakken 25 minuten op 180 graden. Na het bakken leggen we het op een bord.
Wat u nog niet wist over dit recept Appelstrudel met dronken rozijnen
Appelstrudel met dronken rozijnen is een populaire Tsjechische dessert, dat zoete appels en zachte broodjes combineert. Dit gerecht wordt vaak bereid met rozijnen die van tevoren in rum zijn gedrenkt, wat ze een kenmerkende smaak geeft. Gebakken strudel is van binnen zacht, terwijl de bovenkant mooi goudbruin en krokant is. Het wordt warm geserveerd, vaak bestrooid met suiker en kaneel, wat de smaak versterkt. Dit traditionele dessert is een geweldige keuze voor familiereünies of zondagmiddag.