Kersenpudding

Het kan dienen als dessert, tussendoortje of zelfs als hoofdgerecht. Tot de voordelen van de ovenschotels behoort ook dat we bij de bereiding gebruik kunnen maken van bevroren en compote ingrediënten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
800 g kersen
8 eetlepels bloem
6 eetlepels poedersuiker
3 eieren
1/4 l melk
1 snufje zout
200 g gemalen noten
noten
Kookinstructies
We kloppen één heel ei en twee eidooiers met suiker, daarna voegen we bloem met een snufje zout, melk en tenslotte het eiwit schuim toe.
We halen de pitten uit de kersen, doen ze in een ingevette ovenschaal, bestrooien ze met noten en gieten er het beslag overheen.
We bakken het in de oven op gemiddelde temperatuur gedurende ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de hoogte van de ovenschotel. Voor het serveren bestrooien we het met poedersuiker.
Wat u nog niet wist over dit recept Kersenpudding
Kersenpudding is een heerlijk dessert dat populair is in de Tsjechische keuken. Dit zoete gerecht wordt meestal bereid met verse of ingemaakte kersen, die worden gecombineerd met een beslag van bloem, suiker, eieren en melk. De pudding wordt goudbruin gebakken en wordt warm of koud geserveerd, vaak bestrooid met suiker of versierd met slagroom. Door zijn verfrissende smaak en eenvoudige bereiding is kersenpudding een populaire keuze voor familiebijeenkomsten of als dessert tijdens de zomermaanden.