Kersenpudding

Kersenpudding
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Porties: 4

Het kan dienen als dessert, tussendoortje of zelfs als hoofdgerecht. Tot de voordelen van de ovenschotels behoort ook dat we bij de bereiding gebruik kunnen maken van bevroren en compote ingrediënten.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

800 g kersen
8 eetlepels bloem
6 eetlepels poedersuiker
3 eieren
1/4 l melk
1 snufje zout
200 g gemalen noten
noten

Kookinstructies

We kloppen één heel ei en twee eidooiers met suiker, daarna voegen we bloem met een snufje zout, melk en tenslotte het eiwit schuim toe.

We halen de pitten uit de kersen, doen ze in een ingevette ovenschaal, bestrooien ze met noten en gieten er het beslag overheen.

We bakken het in de oven op gemiddelde temperatuur gedurende ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de hoogte van de ovenschotel. Voor het serveren bestrooien we het met poedersuiker.

Wat u nog niet wist over dit recept Kersenpudding

Kersenpudding is een heerlijk dessert dat populair is in de Tsjechische keuken. Dit zoete gerecht wordt meestal bereid met verse of ingemaakte kersen, die worden gecombineerd met een beslag van bloem, suiker, eieren en melk. De pudding wordt goudbruin gebakken en wordt warm of koud geserveerd, vaak bestrooid met suiker of versierd met slagroom. Door zijn verfrissende smaak en eenvoudige bereiding is kersenpudding een populaire keuze voor familiebijeenkomsten of als dessert tijdens de zomermaanden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (31 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Voor kinderen
Tag: lunch, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, slowaaks, gebraden, zoet, vegetarisch, zoete gerechten, lente-, kersen, zoete gebakjes

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kersenpudding.

Reactie toevoegen