Broodpudding
Kerststol snijden we in plakken, appels schillen we en snijden ze in dunne stukjes. We mengen de kwark met de room, voegen de appels toe en zoeten naar wens. Boter...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 appels
100 g boter
1 kleine kerststol
250 ml slagroom
250 g kwark
2 eieren
5 eetlepels suiker
gemalen kaneel
Kookinstructies
Snijd de kerststol in plakken en schil de appels eerst, waarna we ze in dunne plakken snijden.
Meng de kwark met de room en de appels en zoet naar behoefte. Smelt de boter.
Vet de schaal in met boter, leg de kerststol op de bodem, die we besprenkelen met een derde van de boter. Breng vervolgens de kwarkmix en de appels aan en strooi er kaneel over.
We lagen het drie keer, waarbij de laatste laag kerststol is. Bak in een voorverwarmde oven op 170 °C gedurende ongeveer 40 minuten. Plaats een bakplaat met water op de bodem van de oven.
Wat u nog niet wist over dit recept Broodpudding
Zwemligna is een traditionele Tsjechische dessert, die wordt bereid met broodjes, appels en kwark. Dit heerlijke gerecht is vooral populair in de koudere maanden, wanneer het verwarmt en de smaakpapillen verwent. Zwemligna wordt meestal goudbruin gebakken en vaak geserveerd met poedersuiker en kaneel. Het kan ook worden gegarneerd met vanillesaus of zure room. Het is een geweldige keuze om restjes brood te gebruiken en het geeft een nieuwe dimensie aan de smaken.
Tomas Rohlena