Abrikozenknödel

We schillen de aardappelen en stampen ze. Van de aardappelen, een snufje zout, eidooiers en bloem maken we een glad deeg. We schillen de abrikozen en verwijderen de pitten. In plaats van de pit...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg gekookte aardappelen
zout
3 dooiers
halfzachte bloem
800 g abrikozen
bloksuiker
150 g boter
100 g paneermeel
zure room
suiker voor bestuiven
Kookinstructies
Schil de aardappelen en prak ze fijn.
Van aardappelen, een beetje zout, eidooiers en bloem maken we een glad deeg. We schillen de abrikozen en verwijderen de pitten. In plaats van pitten plaatsen we in elke abrikoos een suikerblokje.
Vervolgens wikkelen we ze zorgvuldig in een stukje van het voorbereid deeg. We leggen de dumplings in kokend water en koken ze ongeveer 10 minuten.
In gesmolten boter bakken we de broodkruimels tot ze goudbruin zijn. Vervolgens halen we de dumplings eruit met een schuimspaan, laten ze uitlekken en leggen ze in een warme schaal.
Besmeren met zure room en bestrooien met gouden broodkruimels.
Wat u nog niet wist over dit recept Abrikozenknödel
Perzikknödel zijn een populair Tsjechisch gerecht dat traditioneel deeg voor knödel met heerlijke perziken combineert. Ze worden meestal gemaakt van deeg van aardappelen of meel, waarin verse of geconserveerde perziken worden geplaatst. Na het koken worden de knödel geserveerd bestrooid met suiker en overgoten met gesmolten boter. Dit dessert wordt vaak aangevuld met kwark of slagroom. Perzikknödel zijn vooral populair in de zomer, wanneer perziken in het seizoen zijn, en vertegenwoordigen zo de zoete, bedwelmende smaak van de huiselijke keuken.