Pannenkoeken met kaneel

Na de zomerlunch is er niets prettiger dan een stapel gebakken zoete pannenkoeken. Fijne pannenkoekjes omhuld met suiker en Kaneel zijn heerlijk...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 ml lauwe melk
1 eetlepel (vol) poedersuiker
1-2 eidooiers
1 snufje zout
10 g gist
250 g patentbloem
vet voor het invetten van de pannekoekenpan
Voor de panering
poedersuiker
gemalen kaneel
Kookinstructies
Verkruimel het gist in een diepe kom met suiker, voeg drie eetlepels melk en twee eetlepels bloem toe en maak een dunne starter. Bedek de kom en laat de starter rijzen.
Voeg de eidooiers, zout en geleidelijk een eetlepel of twee bloem en een eetlepel melk toe aan de gerezen starter, totdat alle ingrediënten zijn gebruikt. Meng het deeg grondig, bedek het en laat het rijzen op een warme plaats.
Smelt vet in een pannenkoekenpan of een kleinere pan en giet met een ladle het gerezen deeg erin, dat we vervolgens aan beide zijden goudbruin bakken. Na het bakken, wentelen we de nog warme pannenkoeken in poedersuiker gemengd met kaneel.
Wat u nog niet wist over dit recept Pannenkoeken met kaneel
Pannenkoeken met kaneel zijn een populaire lekkernij die niet alleen kinderen, maar ook volwassenen blij maakt. Deze aromatische gerechten worden bereid met eenvoudige ingrediënten zoals bloem, melk, eieren en natuurlijk kaneel, die ze een unieke smaak geeft. Pannenkoeken worden vaak geserveerd met ahornsiroop, honing of fruit, wat ze een geweldige keuze maakt voor ontbijt of dessert. Hun luchtige textuur en heerlijke geur creëren een perfectere ervaring.