Plumknoedels van aardappeldeeg

Aardappelknedlíky kunnen elke vulling van stevig fruit hebben, maar voor veel mensen zijn pruimen de traditionele aanbeveling. Pruimen…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
1,6 kg aardappelen
2 eieren
450 g bloem
150 g griesmeel
zout
Voor de vulling
1 kg pruimen (naar behoefte)
Om te serveren
gemalen maanzaad
poedersuiker
boter
Kookinstructies
We koken de aardappelen in de schil, vervolgens schillen we ze en laten ze afkoelen.
De koude aardappelen raspen of malen we fijn. Daarna voegen we grof meel, griesmeel, een snufje zout en een ei toe, en van dit mengsel maken we een stevig deeg.
Van het deeg maken we een rol en snijden deze in stukjes. Van de individuele stukjes maken we platte taartjes en wikkelen daar de pruimen in.
De knoedels koken we in licht gezouten water gedurende 6 tot 8 minuten. Op het bord bestrooien we ze met gemalen maanzaad, suiker en overgieten ze met gesmolten boter.
Wat u nog niet wist over dit recept Plumknoedels van aardappeldeeg
Dónenknoedels van aardappel deeg zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat niet alleen de smaakpapillen maar ook de ogen verwent. Deze zoete specialiteit wordt gemaakt van fijn aardappel deeg, waarin sappige pruimen worden geplaatst, vaak bestrooid met suiker en kaneel. De knoedels worden zachtgekookt en geserveerd met gesmolten boter, kwark of kruimels. Ze zijn populair, niet alleen in de zomer wanneer het pruimen seizoen is, maar het hele jaar door. Vanwege hun eenvoud en heerlijke smaak zijn ze een onmisbaar onderdeel van de Tsjechische keuken geworden.