Thuis sinaasappelsap

Gepelde sinaasappels snijden we in 4 stukken en doen ze in de snelkookpan en gieten er 0,5 liter water bij. We laten het een half uur koken, halen het uit de pan en mixen het.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg suiker kristal
5 stuks sinaasappels
1 eetlepel citroenzuur
water
Kookinstructies
Daarvoor voegen we een liter water, suiker, citroenzuur toe en koken dit een tijdje.
We verdunnen met 10l water, roeren en vullen in flessen.
Bewaren op een koele plaats.
Wat u nog niet wist over dit recept Thuis sinaasappelsap
Thuisgemaakte sinaasappelsap is een verfrissend drankje vol vitamine C, dat elke ochtend geweldig oppept. De bereiding is eenvoudig - je hebt alleen verse sinaasappels nodig, die je kunt schillen en uitpersen om sap te verkrijgen dat rijk is aan smaak en voedingsstoffen. Je kunt ook een beetje water of suiker naar smaak toevoegen. Dit natuurlijke drankje is een gezondere optie in vergelijking met industrieel gemaakte sappen, omdat het geen conserveermiddelen bevat. Sinaasappelsap is ideaal om zonnige dagen te vieren of als aanvulling op het ontbijt. Geniet ervan in een glas met ijs!