Bloedige Maria
Bloody Mary is precies het type cocktail dat zal smaken als je niet van zoete dranken houdt. De scherpte van worcestersaus, Tabasco, zout en peper is precies de toon die je zoekt in een Bloody Mary.
Recept voor Bloody Mary of de oorsprong ervan zijn omhuld met geheimen. Een van de legendes zegt dat de drank zich onder de mensen verspreidde na de Eerste Wereldoorlog, toen ingeblikte tomaten beschikbaar kwamen. Volgens een ander verhaal is Bloody Mary bedacht door een barman van het Ritz-hotel, die de wens van zijn klant vervulde – de vrouw mocht de drank niet ruiken. De laatste theorie spreekt over de Britse koningin Maria I, die tijdens haar regering 300 onschuldige mensen liet executeren.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
9 cl wodka
3 cl citroensap
18 cl tomatensap
Worcester, Tabasco, selderzout, zout en peper – naar smaak
Kookinstructies
Giet eerst tomatensap, wodka, citroensap en smaakmakers in een hoog glas waar ook een portie ijs in past.
Meng goed en garneer indien gewenst.
Wat u nog niet wist over dit recept Bloedige Maria
Bloody Mary is een beroemde cocktail die vodka combineert met tomatensap en een verscheidenheid aan specerijen. Ingrediënten zoals Worcestersaus, tabasco en citroensap geven deze drank een pittige smaak. Traditioneel wordt het geserveerd met een selderijstengel, die zowel als roerstaaf als garnering wordt gebruikt. Hoewel het niet helemaal duidelijk is hoe de Bloody Mary aan zijn naam is gekomen, suggereren sommige theorieën dat het vernoemd is naar de Engelse koningin Mary I. Deze cocktail is vooral populair als "afkickdrank" tijdens zondagse brunches.