Aardbeien gazpacho

600 g aardbeien ontdoen we van de steeltjes en snijden we in blokjes. In een pan doen we een beetje water (ongeveer 1 dl), voegen we de aardbeien, het vruchtvlees van de peul en 100 g bosbessen toe en...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
750 g aardbeien
200 g blauwe bessen (of bramen, frambozen)
1 vanillepeul
150 ml sinaasappelsap
sap van 1/2 citroen
sap van 1/2 limoen
honing (naar smaak)
Devonshire room (zie opmerking)
Kookinstructies
Verwijder de steeltjes van 600 g aardbeien en snijd ze in blokjes. Giet ongeveer 1 deciliter water in een pan, voeg de aardbeien, het vruchtvlees van de peul en 100 g bosvruchten toe en breng het aan de kook. Na het koken zetten we de pan van het vuur af en laten we het mengsel afkoelen.
Voeg citrusjus aan het mengsel toe en pureer alles met een staafmixer. Zoet indien nodig met honing en eventueel verdund met sinaasappelsap. Garneer met Devonshire room en voeg de resterende vruchten toe. Serveer goed gekoeld.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardbeien gazpacho
Aardbeien gazpacho is een verfrissend zomers gerecht dat zoete aardbeien combineert met traditionele ingrediënten van gazpacho, zoals tomaten, komkommers en uien. Deze ongewone variant van de klassieke Spaanse soepen brengt een unieke harmonie van smaken die verfrissend is op warme dagen. Het wordt koud geserveerd en kan worden gegarneerd met verse kruiden of munt. Dankzij de lichtheid en frisheid is het een ideaal gerecht voor picknicks of zomerse diners, en het past perfect bij gegrild voedsel en salades.