Maïspudding

Drie vierde liter melk verhitten we tot het koken samen met kaneel, vanille en citroenrasp. In een andere hoeveelheid melk kloppen we de suiker, bloem en eidooiers, die we vervolgens door het kokende mengsel roeren.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 l melk
300 g suiker
125 g maizena
2 dooiers
25 g boter
vanille stokje
hele kaneel
citroenschil
Kookinstructies
Drie kwart liter melk verhitten tot aan de kook samen met kaneel, vanille en citroenschil.
In de oorspronkelijke melk lossen we suiker, bloem en eidooiers op en mengen dit met de kokende melk.
Roeren totdat de crème dikker wordt.
Vervolgens van het vuur halen en de boter erdoor mengen.
Giet het gehele mengsel in een vorm die we eerder met boter hebben ingesmeerd en laat het afkoelen om op te stijven.
Wat u nog niet wist over dit recept Maïspudding
Maïspudding is een heerlijke en romige dessert dat afkomstig is uit de VS. Het wordt gemaakt van maizena, melk, suiker en eieren die worden gemengd en verwarmd tot het indikt. Dit dessert is populair vanwege zijn milde smaak en eenvoudige bereiding. Het kan warm of koud worden geserveerd, vaak met fruit of slagroom. Maïspudding is een geweldige keuze voor familiefeesten of als een snel dessert na het diner. Het is een traditioneel gerecht dat het hart van veel fijnproevers heeft veroverd.