Kwarkpannenkoekjes met jam en yoghurt

In een kom combineren we perfect de wrongel, eieren en melk (persoonlijk geef ik de voorkeur aan een handmatige elektrische mixer). Vervolgens voegen we de suikers en zout toe en voegen al roerende geleidelijk de andere ingrediënten toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g zachte kwark in een kuipje
1-2 dcl melk (afhankelijk van de dikte van de kwark)
2 eieren
1 kopje fijn meel
1 eetlepel suiker
1 vanillesuiker
snufje zout
olie om in te bakken
jam
witte yogurt
Kookinstructies
In een kom mengen we de cottage cheese, eieren en melk goed door elkaar totdat het mengsel glad is (ik gebruik een handmatige elektrische mixer).
We voegen suiker en zout toe aan het mengsel en mengen vervolgens geleidelijk de bloem erdoor terwijl we blijven roeren.
In olie bakken we kleine pannenkoekjes van het beslag. Voor één pannenkoek gebruiken we één eetlepel beslag.
Gepofte pannenkoeken bestrijken we met onze favoriete jam (bij ons is dat aardbeienjam, mijn man verkiest Nutella) en bovenop voegen we een theelepel witte yoghurt toe. Eet smakelijk!
Wat u nog niet wist over dit recept Kwarkpannenkoekjes met jam en yoghurt
Kwarkpannenkoekjes met jam en yoghurt zijn een heerlijk gerecht dat iedere liefhebber van zoete ontbijten zal verheugen. Deze zachte en luchtige pannenkoekjes worden bereid met kwark, wat hen een uitstekende smaak en romige textuur geeft. Geserveerd met favoriete jam en naturel yoghurt vormen ze een geweldige combinatie die je smaakpapillen zal tevredenstellen. Ze zijn ideaal als ontbijt of als snelle snack en zijn populair bij zowel kinderen als volwassenen. Geniet ervan met familie of vrienden en trakteer jezelf op een zoete ervaring!