Broodpudding met appels en kwark

Broodpudding met appels en kwark
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Porties: 4

Hoewel we het kennen van de eetzaal op school of bij wedstrijden, is de huisgemaakte broodpudding absoluut voortreffelijk! Je geniet ervan met de geur van appels, kaneel en vanille...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

50 g rozijnen
3 appels
4 broodjes (oud, maar soepel)
500 ml melk (naar behoefte)
2 eieren
250 g volle kwark (in een bakje)
2 eetlepels kristalsuiker
1 theelepel maizena
gemalen kaneel
1 vanillesuiker
1 eetlepel boter om de vorm in te vetten
Voor de topping
2 eetlepels boter
poedersuiker

Kookinstructies

Vet de bakplaat in met boter of een andere vetstof.

Spoel de rozijnen af, sorteer ze, en doe ze in een kom, die we daarna met heet water vullen.

Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Vervolgens raspen we ze in grotere stukken. Snijd de oudere broodjes in plakken.

Klop in een kleine hoeveelheid melk één ei met een vork en voeg daarna de rest van de melk toe. Doop twee derde van de gesneden broodjes in dit mengsel.

Laat de rozijnen goed uitlekken in een vergiet.

Plaats de vochtige plakjes brood naast elkaar in de vorm en bedek de bodem en de wanden ermee.

Bereid het wrongelmengsel door het tweede ei met suiker te mengen, voeg daarna de wrongel en maïzena toe. Na goed mengen voegen we de helft van de uitgelekte rozijnen toe.

Pers voorzichtig sap uit de appels en snijd ze in plakjes over de broodjes.

Schik de appels, bestrooi ze met de resterende rozijnen, kaneel en vanillesuiker. Giet daarna alles over met het bereide wrongelmengsel en bedek het met de in het mengsel gedoopte plakjes brood.

Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en zet de broodpudding in de voorverwarmde oven. Bak op 180 °C gedurende ongeveer 45 minuten, totdat de broodjes aan de bovenkant goudbruin kleuren.

Snijd de gebakken broodpudding in stukken en bestrooi deze royaal met suiker op een bord.

Wat u nog niet wist over dit recept Broodpudding met appels en kwark

Broodpudding met appels en kwark is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat betovert met zijn heerlijke smaak en aroma. Dit dessert wordt bereid met plakken brood of broodjes, die worden afgewisseld met lagen geraspte appels en kwark. Het bakken van het gerecht zorgt voor een gouden korst en een romige vulling, die een geweldige combinatie van zoete en zure smaken biedt. Het kan worden geserveerd met een strooi van kaneel of een vanillesaus, waardoor het een perfect dessert is voor familiefeesten of als zoete afsluiting van de lunch.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (52 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Voor kinderen
Tag: lunch, eenvoudig, gewone dag, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, slowaaks, gebraden, appels, zoete gerechten, broodjes

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Broodpudding met appels en kwark.

Reactie toevoegen