Amerikaanse pannenkoeken
Pannenkoeken een beetje anders.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
150 g gewone meel
1 snufje zout
200 ml melk
3 eetlepels olie
2 eetlepels suiker
1 stuk ei
2 theelepels bakpoeder
om te bestrijken jam
ahornsiroop
naar behoefte boter om in te bakken
Kookinstructies
Vloeibare en poedervormige ingrediënten mengen we eerst apart en vervolgens voegen we ze samen en mixen we met een mixer tot een gladde deeg, dat we een half uur laten rusten.
Op een voorverwarmde pan met boter gieten we het deeg en bakken we op een lagere temperatuur. Op deze manier gemaakte pannenkoeken zijn dikker dan de klassieke pannenkoeken van gistdeeg.
De klaar gemaakte pannenkoeken bestrijken we met ahornsiroop of smeren we met jam.
Wat u nog niet wist over dit recept Amerikaanse pannenkoeken
Amerikaanse pannenkoeken zijn een populair ontbijt, bekend om hun zachtheid en luchtige textuur. Ze worden meestal gemaakt van tarwebloem, melk, eieren en bakpoeder, wat hen een heerlijke smaak en een glanzend uiterlijk geeft. Ze worden warm geserveerd, vaak met ahornsiroop, fruit of slagroom. Deze pannenkoeken zijn ideaal voor familiebreakfasts en brunches in het weekend, waar ze imponeren met hun decadente presentatie en variëteit aan smaken. Probeer ze eens en geniet van hun zachtheid en zoetheid!