Abrikozen-taart met glazuur

Abrikozen-taart met glazuur
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We voegen de met bakpoeder gemengde bloem in een kom en voegen de overige ingrediënten toe. We mengen alles goed door elkaar en bekleden de ingevette taartvorm met het gemaakte beslag.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
80 g zachte boter
80 g poedersuiker
2 eieren
180 g gewone bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout

Vulling
500 g uitgelekte geconfijte abrikozen
sap van het compote
1 vanillepudding
1 eetlepel suiker
1 eetlepel citroensap

Glazuur
3 eieren (eierdooiers en eiwitten scheiden)
90 g suiker
2 eetlepels citroensap
200 g zure room

Voor bestrooiing
poedersuiker

Kookinstructies

We doen de bloem gemengd met bakpoeder in een kom en voegen de andere ingrediënten toe. We mengen alles goed door elkaar en vullen het ingevette taartvorm met het deeg. We verspreiden de abrikozen gelijkmatig over het deeg.

We koken de pudding van abrikozen sap, puddingpoeder, suiker en citroensap. We gieten de warme pudding over de abrikozen en plaatsen het in de voorverwarmde oven. We bakken het op 180 graden gedurende ongeveer 30 minuten.

We bereiden de topping door eerst het eiwit met suiker op te kloppen totdat er een stevig schuim ontstaat. Vervolgens voegen we geleidelijk de eidooiers, citroensap en zure room toe. We strijken het mengsel vervolgens op de warme taart en gratineren het.

We laten de taart afkoelen en bestrooien hem met poedersuiker.

Wat u nog niet wist over dit recept Abrikozen-taart met glazuur

Perziktaart met glazuur is een heerlijk dessert dat de zoete smaak van rijpe perziken verbindt met een zachte korst. Deze taart wordt goudbruin gebakken en daarna overgoten met een gladde glazuur die extra zoetheid en romigheid toevoegt. Perfect voor zomertafels, past het perfect bij luchtige slagroom of ijs. Iedereen in het gezin zal dol zijn op de verfrissende smaak, niet alleen in het perzikseizoen. Geniet van deze zoete verleiding bij de afternoon tea of als feestelijk dessert!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (32 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: koken, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, gebraden, nagerechten, gemiddeld-moeilijk, fruitschijfjes, bubbels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Abrikozen-taart met glazuur.

Reactie toevoegen