Abrikozen-taart met glazuur

We voegen de met bakpoeder gemengde bloem in een kom en voegen de overige ingrediënten toe. We mengen alles goed door elkaar en bekleden de ingevette taartvorm met het gemaakte beslag.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
80 g zachte boter
80 g poedersuiker
2 eieren
180 g gewone bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
Vulling
500 g uitgelekte geconfijte abrikozen
sap van het compote
1 vanillepudding
1 eetlepel suiker
1 eetlepel citroensap
Glazuur
3 eieren (eierdooiers en eiwitten scheiden)
90 g suiker
2 eetlepels citroensap
200 g zure room
Voor bestrooiing
poedersuiker
Kookinstructies
We doen de bloem gemengd met bakpoeder in een kom en voegen de andere ingrediënten toe. We mengen alles goed door elkaar en vullen het ingevette taartvorm met het deeg. We verspreiden de abrikozen gelijkmatig over het deeg.
We koken de pudding van abrikozen sap, puddingpoeder, suiker en citroensap. We gieten de warme pudding over de abrikozen en plaatsen het in de voorverwarmde oven. We bakken het op 180 graden gedurende ongeveer 30 minuten.
We bereiden de topping door eerst het eiwit met suiker op te kloppen totdat er een stevig schuim ontstaat. Vervolgens voegen we geleidelijk de eidooiers, citroensap en zure room toe. We strijken het mengsel vervolgens op de warme taart en gratineren het.
We laten de taart afkoelen en bestrooien hem met poedersuiker.
Wat u nog niet wist over dit recept Abrikozen-taart met glazuur
Perziktaart met glazuur is een heerlijk dessert dat de zoete smaak van rijpe perziken verbindt met een zachte korst. Deze taart wordt goudbruin gebakken en daarna overgoten met een gladde glazuur die extra zoetheid en romigheid toevoegt. Perfect voor zomertafels, past het perfect bij luchtige slagroom of ijs. Iedereen in het gezin zal dol zijn op de verfrissende smaak, niet alleen in het perzikseizoen. Geniet van deze zoete verleiding bij de afternoon tea of als feestelijk dessert!