Aardappelkoeken

Aardappelkoeken
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Porties: 2

Bereid voor uw dierbaren knapperige aardappelkoekjes voor het avondeten, die perfect goudbruin gebakken zullen zijn. Ze zijn heel gemakkelijk te bereiden, smaken geweldig en hun geur is zo verleidelijk dat niemand kan weerstand bieden...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g gekookte aardappelen
30 g boter
100 g grof meel
1 ei
1 theelepel zout
olie om te frituren

Kookinstructies

Gekookte aardappelen raspen we, voegen we bloem toe, zout, eieren en gesmolten boter.

Van de ingrediënten maken we een stevig deeg, dat we uitrollen tot een dunne plak en vervolgens in kleinere rondjes uitsteken.

Aardappelkoekjes bakken we in een hete pan met olie, totdat ze aan beide kanten een goudbruin kleurtje krijgen.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelkoeken

Aardappelkoekjes zijn een populair gerecht uit de Tsjechische keuken, gemaakt van voornamelijk geraspte aardappelen. Deze worden gemengd met bloem, zout en vaak worden er ook eieren aan toegevoegd. Het deeg wordt gevormd tot platte koekjes, die vervolgens in de pan tot goudbruin worden gebakken. De koekjes hebben een krokante korst en zijn van binnen zacht en smeuïg. Ze worden zowel solo geserveerd, als bijgerechten bij verschillende vlees- of groentegerechten. Ze zijn ook een uitstekende keuze als lichte avondmaaltijd of snack en zullen zowel kinderen als volwassenen plezier doen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (49 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Groente
Tag: Groenten, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, slowaaks, aardappelgerechten, frituren, herfst

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappelkoeken.

Reactie toevoegen