Aardappelkoeken
Bereid voor uw dierbaren knapperige aardappelkoekjes voor het avondeten, die perfect goudbruin gebakken zullen zijn. Ze zijn heel gemakkelijk te bereiden, smaken geweldig en hun geur is zo verleidelijk dat niemand kan weerstand bieden...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g gekookte aardappelen
30 g boter
100 g grof meel
1 ei
1 theelepel zout
olie om te frituren
Kookinstructies
Gekookte aardappelen raspen we, voegen we bloem toe, zout, eieren en gesmolten boter.
Van de ingrediënten maken we een stevig deeg, dat we uitrollen tot een dunne plak en vervolgens in kleinere rondjes uitsteken.
Aardappelkoekjes bakken we in een hete pan met olie, totdat ze aan beide kanten een goudbruin kleurtje krijgen.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelkoeken
Aardappelkoekjes zijn een populair gerecht uit de Tsjechische keuken, gemaakt van voornamelijk geraspte aardappelen. Deze worden gemengd met bloem, zout en vaak worden er ook eieren aan toegevoegd. Het deeg wordt gevormd tot platte koekjes, die vervolgens in de pan tot goudbruin worden gebakken. De koekjes hebben een krokante korst en zijn van binnen zacht en smeuïg. Ze worden zowel solo geserveerd, als bijgerechten bij verschillende vlees- of groentegerechten. Ze zijn ook een uitstekende keuze als lichte avondmaaltijd of snack en zullen zowel kinderen als volwassenen plezier doen.
Tomas Rohlena