Aardappelknoedels

Aardappeldeeg in de vorm van rollen, bedekt met maanzaad en suiker, wordt "maanzaadrolletjes" genoemd. Heeft je oma of moeder ooit deze gemaakt voor jou? Ons recept is...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
800 g gekookte aardappelen
10 g zout
2 eieren
350 g grijsmeel
maanzaad
suiker
gesmolten boter
Kookinstructies
Gekookte koude aardappelen raspen we en voegen bloem, zout en eieren toe. We maken een deeg waarvan we lange staven uitrollen, die we vervolgens in korte dikke stukjes snijden en in de vorm van knobbels brengen.
We plaatsen ze in kokend water en koken ze ongeveer 4 minuten, tot ze aan de oppervlakte komen. Daarna laten we ze uitlekken en goed af druppelen.
We bestrooien ze met gemalen maanzaad gemengd met poedersuiker en overgieten met gesmolten boter. Ook geraspelde peperkoek of gebakken zoete broodkruimels kunnen als topping worden gebruikt.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelknoedels
Aardappelknôten zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat de harten van veel liefhebbers van de huiselijke keuken heeft veroveren. Ze worden bereid van gekookte aardappelen, die worden gemengd met bloem en tot kleine knôten worden gevormd. Deze knôten worden vaak geserveerd met sauzen of gebakken uien en kunnen worden aangevuld met verschillende vullingen, zoals vleeswaren of kwark. Aardappelknôten zijn populair om hun zachte smaak en variabiliteit, ze passen zich gemakkelijk aan verschillende gelegenheden aan en zijn een uitstekend gerecht voor familielunches.