Zomerse boekweitsalade

Komkommer goed wassen en schillen, terwijl we de groene strepen laten zitten. Vervolgens halveren we hem in de lengte, verwijderen de zaadjes met een lepel en snijden in partjes. Tomaten ook snijden en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g gekookte boekweit
1 saladekomkommer
4-5 rijpe tomaten
0,5 middelgrote ui
1 grote handvol rucola
platte peterselie
citroen sap
olijfolie (of een andere)
zout
Kookinstructies
Was de komkommer grondig, schil hem, maar laat een deel van de schil zitten. Snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaden en snijd in plakken.
Snijd de tomaten in stukjes en verwijder de zaden.
Snijd de ui in halve maantjes. Doe de gekookte boekweit, de toegevoegde groenten en zout in een kom.
Meng de olie met citroensap en giet het dan over de salade.
Meng aan het eind voorzichtig met de rucola en peterselie.
Wat u nog niet wist over dit recept Zomerse boekweitsalade
Zomerboekweitzalade
Zomerboekweitzalade is een verfrissend en gezond gerecht, ideaal voor warme dagen. De belangrijkste ingrediënt is boekweit, dat rijk is aan voedingsstoffen en vezels. De salade bevat doorgaans verse groenten, zoals paprika, komkommer en tomaten, en wordt vaak op smaak gebracht met kruiden zoals basilicum of peterselie. Het valt op door zijn lichtheid en uitstekende smaak, en het is bovendien geschikt voor vegetariërs en mensen met coeliakie. Deze salade kan geserveerd worden als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vlees.