Paardenbloemensalade

Voor het maken van deze salade hebben we paardenbloemblaadjes nodig, die vol met vitamine C zitten. Het is voldoende om er gekookte eieren aan toe te voegen, subtiel op smaak te brengen en we hebben een verfrissend lentegerecht.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 handen van paardenbloembladeren
3 eieren (hardgekookt)
1 lepel azijn
een beetje zout
1 snufje gemalen peper
1 lepel olijfolie
Kookinstructies
In een schone omgeving plukken we jonge bladeren van de paardenbloem, snijden we het dikkere deel af, wassen we ze en laten we ze ongeveer 30-40 minuten in water weken om de bitterheid te verwijderen. Na deze tijd drogen we ze af en mengen we ze met in stukjes gesneden eieren.
In de azijn mengen we zout en kruiden, voegen we olie toe, roeren we en gieten we het mengsel over de salade.
We kunnen ook kaas, geroosterde croutons met knoflook en dergelijke toevoegen.
Wat u nog niet wist over dit recept Paardenbloemensalade
Paardebloensalade is een traditioneel gerecht dat tot de voorjaarspecialiteiten behoort. De hoofdingrediënt is verse jonge bladeren van de paardebloem, die rijk zijn aan vitaminen en mineralen. Salade wordt vaak verrijkt met andere ingrediënten, zoals gekookte eieren, uien of noten, en wordt geserveerd met een eenvoudige vinaigrette. Door zijn lichte smaak en gezonde voordelen wordt paardebloensalade een populaire keuze voor degenen die hun gezondheid willen ondersteunen en tegelijkertijd willen genieten van iets bijzonders.