Zomerse aardappelsalade

Een eenvoudige zomerse maaltijd of een geweldige bijgerecht bij vlees kun je maken als aardappelsalade. Deze variant is niet gebruikelijk, zoals we die kennen van de kerstvakantie,...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
800 g nieuwe aardappelen
1 saladekomkommer
100 g prei
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel volkorenmosterd (of ander)
zout
gemalen peper
citroensap (of balsamicoazijn)
Kookinstructies
Kook de aardappelen met schil.
Pel ze af als ze afgekoeld zijn en snijd ze in plakken.
Was de komkommer grondig en snijd deze in ringetjes, de prei in halve maantjes.
Meng in een kom de aardappelen met de komkommer en prei en giet alles over met een dressing van mosterd, olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Wat u nog niet wist over dit recept Zomerse aardappelsalade
Zomerse aardappelsalade is een verfrissend en smakelijk gerecht dat ideaal is voor warme dagen. De belangrijkste ingrediënten zijn gekookte aardappelen, verse groenten zoals komkommers, tomaten en paprika, en ook verse kruiden die de salade een frisse smaak geven. Een belangrijk onderdeel is kwalitatieve mayonaise of yoghurt, die het gerecht verbindt en het een romige textuur geeft. Deze salade is geweldig als bijgerecht bij gegrild vlees of als een lichte, zelfstandige snack. De bereiding is eenvoudig en snel, wat het een ideale keuze maakt voor zomerse picknicks en familiefeesten.