Aardappelsalade zonder mayonaise

Plant u schnitzels en aardappelsalade te maken? Probeer dit alternatieve recept voor aardappelsalade, dat geen mayonaise bevat. Aardappelsalade is…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg aardappelen
2 theelepels mosterd
3 theelepels suiker
5 ingelegde komkommers
1 grote appel
1 ui
100 ml komkommerpekel
100 ml olie
2-3 eetlepels azijn
zout (naar smaak)
gemalen peper (naar smaak)
10 bladeren van daslook (of bieslook)
Kookinstructies
We wassen de aardappelen en koken ze in de schil.
We schillen de ui en snijden hem in kleine blokjes.
We schillen de appel en snijden hem in kleine stukjes, de komkommer snijden we ook in blokjes.
We mengen de komkommersoep met olie, ui en mosterd en voegen naar smaak wat azijn toe.
De gekookte aardappelen, idealiter nog warm, schillen we en snijden in drie delen.
In een grotere kom doen we de in schijfjes gesneden warme aardappelen - een derde van de totale hoeveelheid, voegen we de komkommers toe en gieten we er wat dressing over.
We brengen het licht op smaak met zout en peper.
De tweede derde van de aardappelen snijden we in plakken, bestrooien we met appels, lichtjes zout, peper en overgieten we met wat dressing.
Op de appels leggen we de laatste derde van de in schijfjes gesneden aardappelen en overgieten we met de rest van de dressing. We mengen niet.
We laten de salade ongeveer 4 uur staan, bij voorkeur een nacht.
Voor het serveren hakken we de berenlook, bestrooien we de salade ermee en mengen we grondig. In plaats van berenlook kunnen we bieslook gebruiken.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelsalade zonder mayonaise
Aardappelsalade zonder mayo is een verfrissend alternatief voor het traditionele recept. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en geschikt voor vegetariërs. De basis ingrediënten zijn gekookte aardappelen die worden gecombineerd met groenten zoals wortelen, erwtjes en uien. Voor het versterken van de smaak worden kruiden zoals peterselie of dille gebruikt, en het wordt op smaak gebracht met zout, peper en olijfolie. Deze salade is een ideale aanvulling, niet alleen bij voorjaars- en zomergerechten, maar ook bij het organiseren van feesten en barbecues.