Wespennesten

Wespen-nesten, ook bekend als bijenkorven, zijn populaire ongebakken kerstlekkernijen. Elke familie heeft haar beproefd recept en wij brengen je er een van.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
160 g boudoirkoekjes
60 g boter
2-3 eetlepels melk
100 g poedersuiker
2 eetlepels cacao
70 g hazelnoten
rum
Crème
50 g boter
50 g poedersuiker
1 eigeel (of een beetje advocaat)
rum
Verder
ronde boudoirkoekjes
Kookinstructies
We mixen de lange vingers en hazelnoten. Vervolgens mengen we de zachte boter, suiker, cacao, melk en rum erdoor (we hebben de mogelijkheid om de melk te vervangen door een grotere hoeveelheid rum). Van deze ingrediënten maken we een gladde deeg.
Van de ingrediënten voor de vulling maken we een zachte room.
Van het deeg maken we altijd een kleine bal, die we in de vorm van een wespennest duwen, en in het midden vullen we deze met room.
De gevulde wespennesten bevestigen we vervolgens op de lange vingers.
Wat u nog niet wist over dit recept Wespennesten
Wespennesten zijn populaire Tsjechische zoetigheden die traditioneel worden bereid tijdens de kerstperiode. Hun naam is afgeleid van de karakteristieke vorm die doet denken aan een wespennest. De belangrijkste ingrediënten zijn gemalen noten, suiker en luchtige room, die vaak op smaak wordt gebracht met cacaopoeder of rum. De binnenkant is gevuld met een smakelijke room, terwijl de buitenkant vaak wordt overgoten met chocolade of bestrooid met suiker. Wespennesten zijn niet alleen heerlijk, maar ook decoratief, wat ze tot een geliefd onderdeel maakt van kerstzoetigheden op Tsjechische tafels.