Vleesballen in romige saus

Fijngehakt vlees doen we in een kom, voegen we zout, peper toe en mengen we goed. Daarna voegen we fijngesneden ui, eidooiers, Solamyl en fijn geraspte…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g gehakt
1 ui
3 gekookte aardappelen
2 eidooiers
2 theelepels Solamyl
1 handvol paneermeel
150 ml slagroom
peper
olie
zout
Saus
250 ml slagroom
1 eetlepel mosterd
150 ml bouillon
2 theelepels Solamyl
zout (indien nodig)
Kookinstructies
Gemalen vlees doen we in een kom, voegen zout en peper toe en mengen het daarna goed door. We voegen fijngehakte ui, eidooiers, Solamyl, geraspte gekookte aardappelen, paneermeel en room toe en mengen alles vervolgens met de hand tot een glad mengsel.
We bestrijken een taartvorm met olie en plaatsen daarin de gehaktballetjes die we hebben gevormd (kleinere zijn beter). We bakken ze in een voorverwarmde oven op 200°C goudbruin, ongeveer 40 minuten, en draaien de balletjes halverwege de baktijd om.
Daarna halen we de ballen uit de braadpan en bereiden we de saus op het fornuis. We voegen room, Solamyl, mosterd en bouillon toe, mengen alles goed met een garde tot een gladde consistentie, en doen de ballen er weer bij en laten ze kort koken.
Wat u nog niet wist over dit recept Vleesballen in romige saus
Gehaktballen in romige saus zijn een populair gerecht dat de zachtheid van vlees verbindt met de rijke romige smaak. Deze heerlijke ballen worden vaak bereid van gemalen vlees dat op smaak is gebracht met kruiden en specerijen. Na het bakken of koken worden ze geserveerd met een romige saus die het gerecht niet alleen smaak, maar ook een mooie textuur geeft. Bij deze delicatesse passen bijgerechten zoals aardappelknodels, pasta of verse groenten uitstekend. Het is een ideaal gerecht voor familielunches of feestelijke diners.