Spruitjesballetjes

Probeer heerlijke vleesloze gehaktballen te maken van gekookte kool. Mix de kool, voeg specerijen toe, bind met broodkruim en bak ze.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 grotere kool
1-2 eieren
4 teentjes knoflook
gemalen peper
zout
paneermeel voor de binding
Naar smaak
bloemkool
wortel
gerookt vlees
Voor het paneren
bloem
ei
paneermeel
Kookinstructies
Kook de kool en laat het daarna afkoelen.
Mix of maal de kool, voeg dan de eieren, specerij en knoflook toe. We kunnen ook gekookte bloemkool, wortel of een stuk gerookt vlees toevoegen.
Voeg paneermeel toe, kneed tot een stevige massa en laat ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Maak met de hand vochtige schijven, haal ze door het paneermeel en bak ze vervolgens.
Als bijgerecht kunnen we aardappelen of brood bieden, de hamburgers kunnen ook alleen gegeten worden.
Wat u nog niet wist over dit recept Spruitjesballetjes
Boerenkoolballetjes zijn een heerlijk gerecht dat de groenteliefhebbers zal verblijden. Ze worden bereid van fijn geraspte boerenkool, die wordt gemengd met andere ingrediënten zoals aardappelen, bloem, eieren en specerijen. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam en geschikt voor vegetariërs. De balletjes worden meestal goudbruin gebakken, wat ze een krokante korst geeft. We kunnen ze serveren als hoofdgerecht met een salade of als bijgerecht bij vlees. Ze zijn ideaal voor familielunches of als een snack op feesten.