Sinaasappelgebak

Sinaasappelgebak
Voorbereidingstijd: 60 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Porties: 4

Klop een vier eidooiers met twee eetlepels geraspte sinaasappelschil en 50 gram suiker tot een dikke schuim, meng daarna de semolina voor babyvoeding en 125 ml sinaasappelsap erdoor.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 eieren
2 eetlepels sinaasappelschil
50 g poedersuiker
80 g semolina
125 ml versgeperst sinaasappelsap
100 g bloem
Voor de siroop
125 ml sinaasappelsap
70 g poedersuiker

Kookinstructies

Klop de vier dooiers met twee eetlepels geraspte sinaasappelschil en 50 gram poedersuiker tot een dikke schuim. Voeg daarna het griesmeel en 125 ml sinaasappelsap toe. Laat het mengsel 15 minuten staan.

Klop ondertussen de eiwitten tot stijve sneeuw. Vouw deze vervolgens door het dooierschuim, voeg de bloem toe en meng voorzichtig. Bak in een kleinere vorm 25 minuten op 180 graden.

Giet intussen 125 ml sinaasappelsap in een pan, voeg 70 g suiker toe en kook totdat het mengsel indikt.

Laat het gebakken dessert 10 minuten in de vorm afkoelen, verplaats het daarna naar een bord en bedek het met de ingedikte siroop.

Wat u nog niet wist over dit recept Sinaasappelgebak

De sinaasappelcake is een verfrissend dessert dat citrusliefhebbers zal plezieren. Het valt op door zijn frisheid en lichte textuur, ideaal voor warme zomerdagen. Deze cake wordt vaak gebakken met fijn geraspte sinaasappelschil, die een sterke smaak toevoegt, samen met sinaasappelsap voor extra sappigheid. Hij kan worden geserveerd met een gladde room of bestrooid met suiker, wat zijn zoetzure smaakprofiel versterkt. De sinaasappelcake is een uitstekende keuze voor feesten en gewone familie maaltijden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (25 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, koken, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gebraden, nagerechten, ontbijt, taarten en broodjes, citrus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Sinaasappelgebak.

Reactie toevoegen