Runderstrips met gedroogde pruimen, paddestoelen en noten (zonder vet)

Vlees snijden we in fijne reepjes, mengen met kruiden en laten staan. Gedroogde paddenstoelen koken we in gezouten water. Gedroogde pruimen weken we in water, alleen…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g rundvlees van de bovenbeen of entrecote
50 g gedroogde pruimen
een handvol gedroogde paddenstoelen
50 g walnoten
zout
peper
gemalen komijn
Kookinstructies
Vlees snijden we in dunne reepjes, mengen met specerijen en laten even staan.
Gedroogde paddenstoelen koken we in zout water.
We weken de gedroogde pruimen kort in water voordat we het vlees bereiden.
We verhitten een pan met een anti-aanbaklaag en bakken het vlees snel droog. We bakken het tot het een goudachtige kleur krijgt.
Bij het vlees voegen we de gekookte paddenstoelen, de geweekte pruimen en gehakte noten, en verwarmen alles goed door. We serveren met rijst of gestampte aardappelen en voor een betere smaak kunnen we pruimensaus toevoegen.
Wat u nog niet wist over dit recept Runderstrips met gedroogde pruimen, paddestoelen en noten (zonder vet)
Rundvleesreepjes met gedroogde pruimen, champignons en noten zijn een heerlijk en voedzaam gerecht dat zelfs de veeleisende fijnproevers zal bekoren. Deze combinatie van sappig rundvlees, zoete pruimen, aromatische champignons en krokante noten creëert een harmonieuze smaak symfonie. Het gerecht wordt bereid zonder vet, wat het een gezonde keuze maakt voor dagelijkse maaltijden. Ideaal is het om te serveren met rijst of vers brood, wat de uitgesproken smaak perfect aanvult. De hoeveelheid eiwitten en vezels in dit gerecht draagt ook bij aan een verzadigd gevoel.