Romige bonensoep met dille

In boter fruiten we de ui tot glazen, daarna voegen we de in blokjes gesneden spek toe en bakken we dit. We wachten tot alles mooi bruin is en strooien dan bloem erover om een lichte roux te maken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g gekookte witte bonen
150 ml kookroom
150 ml zure room
1 ui
100 g spek
1 l bouillon
een stukje boter
2-3 EL gewone bloem
azijn naar smaak
verse dille
zout
peper
Kookinstructies
Bak op de boter de ui glazig, voeg dan de in blokjes gesneden bacon toe en bak alles aan.
Bestrooi met bloem, maak een lichte roux, voeg de bouillon toe en meng grondig.
Voeg de gekookte bonen toe, laat kort doorkoken, voeg zout toe en voeg de room toe. Laat ongeveer 5 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper en azijn naar smaak.
Laat het mengsel even rusten en voeg dan de gehakte verse dille toe. Serveer eventueel bestrooid met gebakken bacon.
Wat u nog niet wist over dit recept Romige bonensoep met dille
Romige bonensoep met dille is een heerlijk gerecht dat de smaak van zachte bonen combineert met het verfrissende aroma van dille. Deze vullende soep heeft een gladde romige textuur, die wordt bereikt door gekookte bonen te mixen met bouillon en room. Dille geeft het gerecht een unieke smaak en geur die het bonenbasis harmonisch aanvult. Ideaal als warme start van de lunch of een lichte avondmaaltijd, deze soep zal zowel gezond voedingsliefhebbers als fijnproevers verrassen. Als je op zoek bent naar een smaakvol en voedzaam gerecht, is romige bonensoep met dille een uitstekende keuze.