Pudding Ierse koffie
Meer dan de helft van de melk verwarmen we samen met suiker en zout. In het tweede deel van de koude melk lossen we maizena op. Daarna mengen we de hete melk met deze melk.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 ml melk
2 eetlepels maïzena
4 eetlepels rietsuiker
snufje zout
1 eetlepel instantkoffie (ongeveer 2,5 g)
4 eetlepels Ierse whiskey
…en daarnaast
slagroom
poedersuiker
chocolade
Kookinstructies
Verwarm meer dan de helft van de melk samen met suiker en zout.
Voeg aan de resterende koude melk de maïzena toe en meng goed.
Voeg de melk met maïzena toe aan de hete melk en blijf roeren tot het begint te koken.
Wanneer de pudding begint in te dikken, roeren we hem en koken we ongeveer 2 minuten.
Haal dan van het vuur en laat 1 minuut staan. Voeg daarna koffie en whiskey toe aan het hete mengsel en meng goed.
Verdeel de pudding over glazen, laat het afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
Versier voor het serveren met slagroom, die we met poedersuiker hebben gezoet, en strooi ergeraspte chocolade over.
Wat u nog niet wist over dit recept Pudding Ierse koffie
Irish coffee pudding is een heerlijke dessert die de rijke smaak van koffie combineert met de fijne romige textuur van pudding. Dit zoete gerecht wordt meestal bereid met kwaliteitskoffie, room en suiker, vaak aangevuld met stukjes chocolade of karamel. Het wordt koud geserveerd en kan worden gegarneerd met slagroom of cacaopoeder. Irish coffee pudding is de ideale keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een snelle en smakelijke dessert die tegelijkertijd hun zintuigen verwent.
Tomas Rohlena