Pompoen pannenkoeken (Pannenkoeken van pompoen)
Aardappelpannenkoeken zijn bijzonder populaire gerechten en hoeveel je er ook maakt, je zult altijd het gevoel hebben dat ze te weinig zijn. De variant met pompoen hokkaido heeft een geweldige geur…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
350 g hokkaido-pompoen
350 g aardappelen
1 takje verse marjolein
4 teentjes knoflook
gemalen komijn
zout
1 ei
bloem
Kookinstructies
We snijden de pompoen doormidden, verwijderen de zaden, schillen hem met een dunschiller en raspen hem met een grove rasp.
We schillen de aardappelen en raspen ze fijn.
We voegen één ei toe aan het mengsel en raspen of stampen de knoflook op een fijne rasp.
We voegen een snufje zout, gemalen komijn en marjolein toe.
Geleidelijk voegen we bloem toe tot we de gewenste consistentie bereiken.
In een pan verhitten we olie en bereiden we een kleine aardappelkoek om de smaak en consistentie te controleren. We proeven en, indien nodig, voegen we meer smaak of bindmiddel toe.
Tot slot bakken we de aardappelkoeken.
Na het bakken leggen we de aardappelkoeken op papieren servetten om af te druipen.
Wat u nog niet wist over dit recept Pompoen pannenkoeken (Pannenkoeken van pompoen)
Pompoen aardappelpannekoeken, ook bekend als aardappelpannekoeken met pompoen, zijn een heerlijke en originele variant van het traditionele Tsjechische gerecht. De belangrijkste ingrediënten zijn geraspte aardappelen en pompoen, die de pannekoeken een zachte zoetheid en een mooie kleur geven. Het mengsel wordt meestal op smaak gebracht met knoflook, komijn en kruiden, wat het een aromatische smaak verleent. De voorbereiding is eenvoudig en snel, en pompoen aardappelpannekoeken zijn geweldig als bijgerecht of als zelfstandig gerecht, ideaal voor de herfstdagen. Ze worden vaak geserveerd met zure room of een dip naar smaak.
Tomas Rohlena