Pikante koolsalade met fruit

Kool snijden we in dunne stukjes. Van één sinaasappel persen we sap, terwijl we de andere twee sinaasappels in kleine stukjes snijden en aan de kool toevoegen. We wassen de appels, als ze in goede staat zijn…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
350 g groene kool
3 rode sinaasappels (zie OPV.)
2 appels
2 EL rode balsamico-crème
limoensap naar smaak
snufje zout
citroenpeper
chilipoeder – naar smaak
suiker indien nodig
Kookinstructies
Hak het kool fijn. Pers het sap uit één sinaasappel, snijd de andere twee in stukjes en meng alles met het kool.
Was de appels grondig; als ze een mooie schil hebben, schil ze dan niet. Snijd ze in kleine stukken en voeg ze aan de salade toe.
Kruid naar smaak en voeg balsamicoazijn toe. Laat een tijdje staan, pas indien nodig de smaak aan en serveer.
Wat u nog niet wist over dit recept Pikante koolsalade met fruit
Pikante kool salade met fruit is een verfrissend en leuk gerecht dat knapperige kool combineert met heerlijke stukjes fruit. Deze salade is ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees of als lichte lunch. Het valt niet alleen op door zijn smaak, maar ook door de voedingsstoffen die het biedt. Pikante specerijen geven de salade een interessante flair, terwijl het fruit een aangename zoetheid toevoegt. Probeer het te garneren met rucola of verse munt voor een nog eenvoudigere variant vol frisheid en gezondheid.