Pikante karper

We wassen de karper en besprenkelen hem met citroen, laten even staan, drogen daarna af, zouten, besmeren met geperst knoflook en bestrooien met paprikapoeder.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
5 porties karper
40 g tomatenpuree
1/2 ui
1 grotere zure komkommer
rode paprika
1 peper
olie
citroensap
zout
4 teentjes knoflook
gemalen peper
zoete paprikapoeder
Kookinstructies
Reinigen de karper grondig en druppel er citroensap overheen, laat even staan. Droog het vervolgens af, zout het, smeer het in met geperst knoflook en bestrooi met paprika en peper.
Bak de karper aan beide zijden op laag vuur.
Plaats op een bord en bak in dezelfde olie halve ringetjes ui, die we vervolgens besprenkelen met een paar eetlepels water. Voeg tomatenpuree, augurken, paprika en peperoncini toe. Laat kort sudderen en giet het mengsel over de karper.
Laat het een paar uur in de koelkast rusten en serveer het koud met brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Pikante karper
Pittige karper is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat vaak tijdens Kerstmis wordt bereid. Visfilets worden gemarineerd in aromatische kruiden, knoflook en pittige specerijen, wat hem een unieke smaak geeft. De karper wordt vervolgens goudbruin gebakken of gefrituurd en geserveerd met verse groenten of aardappelsalade. Dit gerecht combineert delicaat visvlees met pittige en smakelijke ingrediënten die alle liefhebbers van visspecialiteiten zullen plezieren. Pittige karper is een geweldig voorbeeld van hoe traditionele recepten verrijkt kunnen worden met nieuwe smaken en variaties.