Paddenstoelenragout

Champignons in viertalen snijden, afhankelijk van de grootte, en kort in olie bakken. Vervolgens fijngehakte knoflook toevoegen en nog een tijdje sauteren. Tot slot met wijn afblussen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
olie
2 teentjes knoflook
250 g champignons (of bospaddenstoelen)
4 eieren (hardgekookt)
2 dl witte wijn
maizena
Kookinstructies
Snij de paddenstoelen in vieren naar grootte en bak ze kort in olie. Voeg daarna fijngehakte knoflook toe en bak nog even door.
Voeg wijn toe, waarin we maïzena hebben toegevoegd.
Kook de in grotere blokjes gesneden eieren nog snel.
Serveer met gekookte rijst of grote pasta.
Wat u nog niet wist over dit recept Paddenstoelenragout
Champignonragout is een heerlijk gerecht dat de smaak van verse paddenstoelen viert. Dit gerecht wordt meestal bereid met een combinatie van verschillende soorten paddenstoelen, zoals boleet, champignon of shiitake, die worden gestoofd met ui, knoflook en kruiden. Het kan worden geserveerd als hoofdgerecht of bijgerecht, vaak geserveerd met pasta, rijst of brood. Champignonragout is populair, niet alleen vanwege de uitstekende smaak, maar ook als een gezonde keuze, rijk aan vitamines en mineralen. Het valt op door zijn aromatische lichtheid en kan gemakkelijk worden aangepast aan seizoensgebonden ingrediënten.