Olie cake met citroen glazuur

Alle ingrediënten goed door elkaar mengen, in een met olie of boter ingevette en met bloem bestrooide bakvorm gieten, en ongeveer 45 minuten bakken bij...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g poedersuiker
250 g halfharde bloem
4 eieren
bakpoeder
vanillesuiker
1/2 250 milliliter pot melk
1/2 250 milliliter olie
citroenrasp
CITROENGLAZUUR
sap van 1 citroen
kristalsuiker (tot het de consistentie van glazuur heeft)
Kookinstructies
Meng alle ingrediënten, giet ze in een met olie of boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm en bak ongeveer 45 minuten op 150 °C in een voorverwarmde oven.
Laat na het uitnemen afkoelen en bestrijk vervolgens met citroen glazuur.
Wat u nog niet wist over dit recept Olie cake met citroen glazuur
Oliekoek met citroen glazuur is een heerlijke dessert die uitblinkt door zijn eenvoud en verfrissende smaak. De belangrijkste ingrediënten zijn olie, bloem, suiker en citroensap, die samen een luchtige en sappige structuur creëren. De glazuur van citroensap en suiker geeft dit dessert een citrusachtige toets en een zoetzure smaak die perfect de cake aanvult. De oliekoek is uitstekend in combinatie met koffie of thee en is ideaal voor familiebijeenkomsten of weekendontbijten. De bereiding is snel en eenvoudig, wat het tot een favoriet recept in veel huishoudens maakt.