Hüttenkäse-taart met abrikozen II.

Hüttenkäse-taart met abrikozen II.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We mengen de bloem, suiker, vanillesuiker, boter en eieren om een gladde deeg te maken. Met dit deeg bekleden we de taartvorm en laten we het 1-2 uur koelen. Ondertussen…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
300 g patentbloem
100 g poedersuiker
1 pakje vanillesuiker
200 g boter
1 stuk ei

Room
1 kg magere kwark
200 g crème
2 stuks eieren
100 g poedersuiker
1 pakje vanillesuiker
50 g Solamyl
sap van 1/2 citroen
400 g abrikozen

Kookinstructies

We mengen de bloem, suiker, vanillesuiker, boter en eieren totdat we een glad deeg krijgen. Dit deeg gebruiken we om de taartvorm te bekleden en laten we 1-2 uur in de koeling staan.

Ondertussen bereiden we de vulling. We voegen room, eieren, suiker, Solamyl en citroensap aan de kwark toe en mengen alles goed door elkaar.

We overgieten de abrikozen met heet water, pellen ze, snijden ze doormidden en verwijderen de pitten. We gieten de helft van de kwarkcrème op het deeg, leggen de halve abrikozen erop en voegen uiteindelijk de resterende crème toe.

Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak deze langzaam totdat het oppervlak van de taart een gouden kleur krijgt.

Wat u nog niet wist over dit recept Hüttenkäse-taart met abrikozen II.

Kwarktaart met abrikozen II is een uitstekende dessert dat zachte kwark combineert met smakelijke, zoete abrikozen. Deze taart heeft een krokante bodem, waarop een gladde kwarkvulling ligt, verrijkt met vanille en citroenschil. Abrikozen voegen een verfrissende fruitsmaak toe en decoreren de taart prachtig. Ideaal voor de zomer, deze taart is perfect bij de middagkoffie of thee. Het is gemakkelijk te bereiden en zal uw familie en vrienden zeker verrassen met zijn heerlijkheid en uitstraling.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (43 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, nagerechten, zomer recepten, fruitschijfjes, bubbels, abrikozen

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Hüttenkäse-taart met abrikozen II..

Reactie toevoegen