Kruidige zoete aardappel frietjes

Zoete-aardappel frietjes zijn de laatste jaren een populair gerecht geworden op feesten. De combinatie van zoete aardappelen, zout en kruiden is op zichzelf al aantrekkelijk, bovendien zijn...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg zoete aardappelen (ongeveer 2-3 stuks)
2 theelepels gerookte paprika
2 theelepels gedroogde knoflook
ongeveer 2 theelepels zout
bijna 1 theelepel versgemalen peper
3 eetlepels olijfolie
Kookinstructies
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frietjes van ongeveer 1 cm dik. Verwarm de oven voor op ongeveer 180°C.
Meng in een ruime kom de kruiden waarmee je de frietjes zult bestrooien. Giet vervolgens olie over de frietjes en meng alles nogmaals goed door. Leg de frietjes daarna op bakpapier en zet ze in de oven.
Bak ze ongeveer 30 minuten en draai ze gedurende deze tijd twee keer om.
Wat u nog niet wist over dit recept Kruidige zoete aardappel frietjes
Kruidige zoete aardappel friet is een uitstekende vervanging voor traditionele frietjes. Zoete aardappelen, bekend om hun zoete smaak en voedingsstoffen, worden in dunne reepjes gesneden en krokant gebakken. Gekruid met natuurlijke kruiden en specerijen zoals paprika, cayenne of knoflook, creëren ze een heerlijk smaakcombinatie. Deze frietjes zijn niet alleen lekker, maar ook een gezondere keuze, rijk aan vitamines A en C. Serveer ze als een op zichzelf staande snack of als bijgerecht bij vlees of salades voor een verfrissend en kleurrijk gerecht.