Klassieke aardappelkoek

Aardappelen grondig wassen, schillen en raspen. Het overtollige water afgieten. Knoflook pellen en persen. Vervolgens voegen we melk toe en mengen alles goed door elkaar.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
6 grotere aardappelen
2 teentjes knoflook
200 g maïszetmeel
2 eieren
plantaardige olie
4 eetlepels melk
3 theelepels oregano
gemalen peper
zout
Kookinstructies
Aardappelen grondig wassen, schillen en raspen. Laat het overtollige water weglopen. Knoflook pellen en persen. Voeg dan de melk toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg tenslotte de maïzena toe (we kunnen ook gewone bloem gebruiken, wat ik doe vanwege een glutenvrij dieet), eieren, majoraan, zout, peper en meng goed door elkaar.
Verhit olie in een pan of op een pannenkoekenbakplaat, voeg dan het beslag met een lepel toe en bak de aardappelpannenkoeken snel aan beide zijden goudbruin. Ze zijn lekker op zichzelf of als bijgerecht.
Wat u nog niet wist over dit recept Klassieke aardappelkoek
Klassieke aardappelpannenkoek is een populair Tsjechisch gerecht, dat traditioneel wordt bereid van geraspte aardappelen, meel en eieren. In sommige varianten worden er ook kruiden, knoflook of andere groenten aan het beslag toegevoegd. Dit gerecht wordt meestal in een pan gebakken tot het goudbruin is en wordt warm geserveerd, vaak met zure kool of als bijgerecht bij vlees. Aardappelpannenkoek is populair zowel op het platteland als in de steden en behoort tot de favoriete lekkernijen van de Tsjechische keuken.