Ingemaakte camembert
Thuis gemarineerde camembert. Snack, lekkernij die altijd van pas komt.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
kruiden (bijv. tijm of basilicum)
30 balletjes peper kleurig - heel
5 doosjes hermelijn
3 blaadjes laurierblad
zoete paprika - gemalen
10 teentjes knoflook
0,75 l olie
1 stuks keukenziebel
15 balletjes piment
5 stuks pepertje
zout
Kookinstructies
We wassen en drogen een pot waarin we de camemberts gaan doen.
We schillen de knoflook en persen deze. Een beetje zout toevoegen en goed mengen. Opzij zetten.
Op een snijplank snijden we de ui (in grotere stukken) en de pepers. We snijden de camemberts doormidden en leggen ze op een schaal. We nemen zoet paprikapoeder en kruiden de camemberts mooi.
We verspreiden het knoflookmengsel. Strooi er stukjes ui overheen. Uiteindelijk komen de pepers erbij. We brengen de twee kanten van de camembert weer bij elkaar.
In de pot gieten we een beetje olie en doen we twee camemberts erin. Eromheen leggen we wat gesneden pepers en ui. We voegen kruiden en specerijen toe. En weer eromheen.
We vullen de olie aan en leggen de camemberts erin. We gaan verder met ui, pepers en voegen opnieuw kruiden en specerijen toe. Alles moet ondergedompeld zijn in olie.
Voordat we ze minimaal 14 dagen (maximaal 6 weken) in de koelkast bewaren, schudden we de pot lichtjes. En daarna elke dag een beetje schudden. Serveer met brood. Eet smakelijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Ingemaakte camembert
Gemarineerde hermelín is een populair Tsjechisch gerecht dat bestaat uit hermelín, een kaas die lijkt op de Franse camembert, gemarineerd in een mengsel van olie, specerijen en kruiden. Deze heerlijke kaas wordt traditioneel gemarineerd met knoflook, ui, peper, laurier en rode paprika. Gemarineerde hermelín is een geweldige voorgerecht of snack bij bier, vaak geserveerd in pubs door heel Tsjechië. De bereiding duurt enkele dagen, gedurende welke de kaas de smaken uit de marinade opneemt. Het resultaat is een pittig en aromatisch gerecht dat kaasliefhebbers zal verrassen.