Heerlijke saus met balletjes van de oma

Heerlijke saus met balletjes van de oma
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Deze hemelse saus heb ik gevonden in een boek met handgeschreven recepten van mijn grootmoeder, en sinds ik het heb geprobeerd, kook ik nooit meer een andere.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

0,5 kg gemalen vlees
1 - 2 stuks eieren
1 stuks ui
gemalen zoete paprika
sojasaus
paneermeel
zout
chili specerij

saus
2 - 3 stuks uien
2 blikken tomatenpuree
2 - 3 stuks laurierblad
6 - 8 korrels hele allspice
zout
2 - 3 eetlepels suiker
1 snufje tijm
4 stuks kruidnagel
6 - 8 korrels hele zwarte peper
4 eetlepels gewone bloem
zoete ketchup
4 eetlepels olie

Kookinstructies

Vleesballetjes

Gemalen vlees in een kom doen, ei, fijngehakte ui, soja saus, zout, peper, zoete paprika en naar smaak wat chilipoeder toevoegen en mengen. Nadat het mengsel goed is doorgeroerd, beginnen we, indien nodig, paneermeel toe te voegen. Wanneer het vleesmengsel dik genoeg is, vorm je er gelijkmatige balletjes van, die je kunt koken in kokend water (eerst een klein balletje maken en testen in het water; als het niet uit elkaar valt, heb je de juiste dikte), of je kunt ze met wat water in de oven goudbruin bakken.

Tomatensaus

In een diepe pan, smelten we ui in boter tot ze goudbruin zijn, voegen we kruiden toe (laurierblad, hele peper, piment, tijm, kruidnagel, kaneel), bestrooien met suiker en lichtjes aanbraden. Vervolgens voegen we tomatenpuree toe en na een tijdje roerbakken, gieten we er heet water of bouillon bij. We voegen ketchup toe en gieten er vervolgens gladde bloem gemengd in water bij. Roer de saus even, zodat de bloem niet klontert, laat het indikken en kook het ongeveer 20 minuten. Proef de saus en voeg indien nodig suiker of zout toe, meng goed en giet het door een zeef in een andere pan.

Babi's tomatensaus serveren we met de bereide vleesballetjes. Geschikte bijgerechten zijn broodknoedels, pasta of rijst.

Wat u nog niet wist over dit recept Heerlijke saus met balletjes van de oma

Tomatensaus met gehaktballetjes van oma is een traditioneel gerecht dat elk familiediner op zondag hartverwarmend maakt. Deze heerlijke saus, vol tomatensmaak en kruiden, past perfect bij de luchtige gehaktballetjes, die met liefde en zorg zijn bereid. Oma verspreidt haar geheime recept al generatieslang, waardoor mooie herinneringen aan tafel ontstaan. Tomatensaus is niet alleen lekker, maar verwarmt ook de ziel, zoals elk gerecht dat onze oma heeft bereid. Serveer het met vers brood of pasta voor de perfecte ervaring!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Štítky: Tsjechische keuken, saus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Heerlijke saus met balletjes van de oma.

Reactie toevoegen