Heerlijke citroen glazuur
Een goede glazuur maken die goed blijft zitten, niet afloop en niet helemaal eenvoudig is. Citroenglazuur is heerlijk, licht en ruikt aangenaam.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 g poedersuiker
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel heet water
Kookinstructies
Eerst bedenken we op welke taart we de glazuur nodig hebben. Als het voor een grote taart, peperkoek enz. is, verhogen we de hoeveelheid ongeveer met 3x.
Eerst persen we het citroensap, voegen dan heet water toe en doen dit in een grotere kom.
Voorzichtig voegen we poedersuiker toe en kloppen tot het indikt. We nemen een garde ter hulp of als we die niet hebben gebruiken we een eetlepel en blijven wrijven totdat een zachte, dikke massa ontstaat.
Dan gieten we onmiddellijk het mengsel in het midden op de afgekoelde taart en spreiden het uit naar de zijkanten met een tafelmes of spatula.
Met citroenglazuur kun je ook koekjes decoreren.
Wat u nog niet wist over dit recept Heerlijke citroen glazuur
Heerlijk citroenglazuur is een zoete en verfrissende toevoeging die elke dessert de juiste vleugje frisheid geeft. De basis bestaat uit poedersuiker, die wordt gemengd met vers geperst citroensap om een romige en gladde consistentie te creëren. Deze prachtige topping is perfect voor cakejes, muffins of taarten, waarmee het een subtiele zurige toets geeft. De bereiding is eenvoudig, maar het resultaat zal je verrassen met zijn smaak en aroma, die onmiddellijk de aandacht trekken. Als je op zoek bent naar de perfecte smaakmaker, kun je met citroenglazuur nooit de mist ingaan.