Goede chocoladedekking
Hou je ook dol op chocolade? Dan zal je zeker blij zijn s chocoladelaag op je favoriete gebak.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g kwaliteit kookchocolade
140 g geharde vet
10 eetlepels heet water
Kookinstructies
Eerst breken of raspen we de kookchocolade, snijden de vaste vet en verwarmen dit samen in een au bain-marie of in de magnetron. Vervolgens gieten we heet water erbij en mengen voorzichtig met een garde.
Daarna kunnen we de chocoladeglazuur over de bereide cake gieten. Eet smakelijk!
Wat u nog niet wist over dit recept Goede chocoladedekking
Goede chocoladeglazuur is een onweerstaanbaar onderdeel van veel desserts. De gladde textuur en intense smaak maken het een ideale aanvulling op taarten, taartjes of muffins. Bij het maken van deze glazuur is het gebruik van kwaliteitsvolle chocolade en verse room cruciaal om de romigheid en rijke smaak te garanderen. We kunnen het ook verrijken met vanille-extract of een snufje zeezout voor een nog interessanter smaakprofiel. Goede chocoladeglazuur versiert niet alleen, maar verbetert ook elk patisseriewerk, waardoor het alle zoetliefhebbers blij maakt.